Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

1. EMA - Past Life Martyred Saints


Δε θα αναφερθώ στο μουσικό μέρος του ντεμπούτου της EMA. Αυτό είναι ήδη γνωστό και το έκανα νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Φέτος έκλεισα τα 22. Περίεργη ηλικία. Τελειώνεις τη σχολή, η εφηβεία είναι πλέον παρελθόν και συνειδητοποιείς ότι απέχεις μόλις 8 χρόνια από τα 30. Ο χρόνος περνά πιο γρήγορα απ' ό,τι είχες συνηθίσει. Όπως θα έλεγε και ο Jeff Winger, μπαίνεις στο τελευταίο μέρος της ζωής σου, το οποίο όμως είναι και το καλύτερο. Γίνεσαι ανεξάρτητος, οι άλλοι έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις από εσένα και οι πράξεις σου έχουν αντίκτυπο. Καλείσαι να γίνεις αυτό που θα είσαι για την υπόλοιπη ζωή σου. Πάντα είχες στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή, αλλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν είσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Ειδικά μέσα στο συνεστραμμένο ελληνικό τοπίο των early 10's που η ελευθερία της επιλογής είναι μια πολυτέλεια του παρελθόντος και ο ρομαντισμός είναι τόσο ξεπερασμένος, όλη αυτή η μετάβαση είναι λίγο πιο δύσκολη. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις, ο πιο εύκολος δρόμος είναι αυτός της παραίτησης. Πάντα βολεύει. Υπάρχει όμως και ο άλλος δρόμος. Να μην αλλάξεις εσύ αλλά να προσπαθήσεις να αλλάξεις όσα συμβαίνουν γύρω σου. Και αν αυτό φαίνεται πολύ ιδεαλιστικό, τότε να δοκιμάσεις να πετύχεις όντας ο εαυτός σου. Σε αυτήν την περίπτωση, η EMA ήταν η καλύτερη νέα φίλη που έκανα το 2011. Και είναι από αυτές τις φιλίες που νιώθεις τόσο οικεία μαζί τους που το πιο πιθανό είναι να καταλήξουν σε σχέσεις ζωής. Γιατί άσχετα από το που θα οδηγήσει αυτός ο δρόμος, αξίζει τον κόπο. "I'm just 22, I don't mind dying" η επωδός του 2011.

ΥΓ: Να ευχαριστήσω την Arte Fiasco που επιμένει σύγχρονα και μου έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσω live το #1 της λίστας μου.


EMA - California


Previously on blogovision:

2 σχόλια:

  1. Το πρώτο μας κοινό είναι το νούμερο 11!Χαχαχαχαχ...Γι αυτό γαμάει η μουσική ρε!Άντε ρε και του χρόνου (που θα χεις γίνει 23). :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ενώ τα περισσότερα από αυτά που είδα στις δικές σου λίστες μου αρέσουν αρκετά. Τελικά η εικοσάδα είναι μικρή για να χωρέσει όσα θα ήθελα... Πάντως αυτή η διαφορετικότητα στις λίστες δείχνει ότι ναι μεν βγήκαν πολλά καλά πράγματα φέτος, λίγοι όμως δίσκοι που θα τύχουν καθολικής αναγνώρισης. Το 2012 αναμένεται πολύ καλύτερο. Άντε και του χρόνου με υγεία! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή