Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Fall TV Series Recap

Το φθινόπωρο είναι μια εποχή που ενδείκνυται για όμορφες και εποικοδομητικές βόλτες, ξεθάβοντας τα χειμωνιάτικα ρούχα από τη ντουλάπα. Είναι όμως και η ιδανική εποχή για να καθίσεις σπίτι και να δεις τις νέες σειρές της αμερικανικής τηλεόρασης ενώ τα πρωτοβρόχια κάνουν την εμφάνισή τους έξω από το παράθυρο του δωματίου σου. Η αναβολή της εξεταστικής είχε καταλυτική επίδραση ώστε έχω χρόνο να δω τους περισσότερους νέους πιλότους. Κάποιες σειρές με καθήλωσαν από την αρχή, κάποιες με κούρασαν, κάποιες πήραν δεύτερη ευκαιρία και την κέρδισαν, κάποιες άλλες όχι. Πέντε σειρές ξεχώρισα από το νέο πρόγραμμα, και είπα να κάνω ένα διάλειμμα από τα μουσικά και να πω δυο λόγια για την καθεμία.


New Girl

Από όλες τις κωμωδίες της νέας σεζόν, το New Girl είχε ξεχωρίσει πριν καν προβληθεί λόγω της παρουσίας της Zooey Deschanel στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ως εκ τούτου, οι προσδοκίες ήταν αυξημένες και, καθότι όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στη σειρά εξ αρχής, δε θα υπήρχε περίοδος χάριτος σε πιθανότητα αποτυχίας. Η σειρά όμως είναι καλή. Δεν έχει ακριβώς πνευματώδες χιούμορ, ούτε θα ξεκαρδιστείς στα γέλια και τα 22 λεπτά του επεισοδίου. Το New Girl με κέρδισε γιατί όταν το βλέπω με διασκεδάζει και μου φτιάχνει τη διάθεση. Είναι μια έκρηξη θετικής ενέργειας. Ίσως να είναι λίγο παραπάνω cute απ' όσο πρέπει, αλλά αν ακολουθείς την καριέρα της Zooey Deschanel το κάνεις για αυτόν ακριβώς το λόγο. Και ας δυσκολεύεσαι αν πιστέψεις πως γίνεται να θεωρηθεί αδιάφορη σε τρείς άνδρες με τους οποίους συγκατοικεί. Γιατί όταν τους βλέπεις να τραγουδάνε στο εστιατόριο το 'The Time of My Life', όταν φοράνε παιδικά καπέλα στην αυλή του πρώην φίλου της και όταν χορεύουν το chicken dance μπροστά σε κόσμο, ένα μειδίαμα σκάει στα χείλη σου και οποιεσδήποτε ενστάσεις αυτόματα εξαλείφονται.
"Who's that girl? It's Jess!"


Suburgatory

Οκ, ομολογώ ότι δε γνώριζα ούτε την ύπαρξη αυτής της σειράς πριν διαβάσω κάποια σχόλια στο Twitter. Και τελικά εξελίχθηκε στο καλύτερο κρυμμένο μυστικό αυτής της τηλεοπτικής σεζόν. Λατρεύω τις εφηβικές κωμωδίες όταν γίνονται σωστά. Και ας το παραδεχτούμε, οι κορυφαίες εφηβικές κωμωδίες έχουν κορίτσια στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Δες για παράδειγμα τα Mean Girls και Easy A. Πόσο υπέροχο θα ήταν να έχεις μια ανάλογη εφηβική κωμωδία σε εβδομαδιαία βάση; Κρίνοντας από το Suburgatory, μοναδικά υπέροχο. Ένας πατέρας αποφασίζει να μετακομίσει με την κόρη του από το Manhattan της Νέας Υόρκης στα προάστια όταν βρίσκει ένα προφυλακτικό σε ένα συρτάρι της. Η χαρτογράφηση των προαστίων ως τρομακτικά πληκτικά, σαν να βγήκαν από έναν εφιάλτη που σε αναγκάζει να ξυπνήσεις ιδρωμένος στη μέση της νύχτας, προσφέρει χώρο για κορυφαίες στιγμές γέλιου, ειδικά όταν το χιούμορ της σειράς είναι τόσο μα τόσο έξυπνο. Όλοι οι χαρακτήρες είναι ο ορισμός του fun και παρά τις άποιες εξόφθαλμες αναφορές στο Easy A, όλα είναι τόσο διασκεδαστικά που δεν πρόκειται να ενοχληθείς ποτέ. Που είναι το κακό δηλαδή να έχεις μια δεύτερη Emma Stone, ειδικά όταν η Jane Levy δανείζεται στοιχεία από την πρώτη για να κάνει κάτι δικό της. Η πιο αστεία κωμωδία της σεζόν, που παρακολουθώντας τη δε θα χρειαστεί ποτέ να αναφωνήσεις "pickles!"...


The Secret Circle

Το Secret Circle σίγουρα δεν είναι μια σειρά που απευθύνεται σε όσους δεν αρέσει το Vampire Diaries. Και οι ομοιότητες των δύο μάλλον πρέπει να σταματήσουν εδώ. Όπως το Vampire Diaries, έτσι και το Secret Circle είναι σειρά του CW, γεγονός που σημαίνει ότι απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο νεανικό κοινό. Το ότι βέβαια μέσα σε αυτό το κοινό περιλαμβάνεται και το κοινό του Twilight, δε σημαίνει ότι εκεί στοχεύουν αυτές οι σειρές. Το Secret Circle ασχολείται με τη ζωή 6 έφηβων μάγων, τρία αγόρια και τρείς κοπέλες, που παρέα προσπαθούν να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και το σκοτεινό παρελθόν των γονιών τους. Σε δεύτερο επίπεδο, οι σχέσεις συμπάθειας και αντιπάθειας που αναπτύσσονται μεταξύ τους βοηθάει πολύ στο να μη χάσεις το ενδιαφέρον σου για τη σειρά, αν και κάποιες φορές ακροβατεί σε ένα απαγορευμένο ρομάντζο αλά Twilight μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον το αποφεύγει όσο γίνεται οπότε το προσπερνάμε. Όμορφα πρόσωπα στους βασικούς ρόλους (ειδικά η Phoebe Tonkin ως Faye είναι από τις αποκαλύψεις της σεζόν), ο Gale Harold πειστικός στο ρόλο του κακού και δυνατή πλοκή με τα κομμάτια του παζλ να αποκαλύπτονται ένα-ένα μετά το συγκρατημένο πιλότο. Στα θετικά της σειράς οι πολύ καλές μουσικές, από Kills μέχρι My Morning Jacket και απο Uh Huh Her μέχρι Dum Dum Girls.


Homeland

Το Homeland είναι η πιο προσεγμένη και καλογυρισμένη σειρά της σεζόν. Ο πιλότος της καταφέρε να με καθηλώσει όσο κανένας άλλος αυτό το φθινόπωρο. Και το επίτευγμα καθίσταται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστείς την πρώτη ύλη. Ένας Αμερικάνος αξιωματικός είχε αιχμαλωτιστεί στον πόλεμο του Ιράκ πριν από 8 χρόνια, και ενώ εθεωρείτο από όλους νεκρός τον εντοπίζεται από μια επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στο υπόγειο ενός κτιρίου. Όταν γυρίζει πίσω, μια μάχιμη πράκτορας της CIA έχει βάσιμες υποψίες ότι όλο αυτό το διάστημα συνεργαζόταν με τον εχθρό και ότι τώρα ετοιμάζει τρομοκρατικό χτύπημα. Τίποτα δηλαδή που δεν έχεις δει εκατοντάδες φορές τα τελευταία 10 χρόνια. Η ουσία του Homeland όμως δε βρίσκεται στο "τι", αλλά στο "πως". Κακά τα ψέματα, ζούμε σε μια εποχή που πλέον έχει μεγαλύτερη σημασία ο τρόπος που θα πεις κάτι, παρά το περιεχόμενό του αποκομμένο από ο,τιδήποτε άλλο. Και σε αυτόν τον τομέα κερδίζει κατά κράτος. Οι ερμηνείες των Damian Lewis και Claire Danes είναι κάτι παραπάνω από πειστικές, όπως επίσης δίνουν πολλά και οι υπόλοιποι ρόλοι με τους Morena Baccarin και Mandy Patinkin να ξεχωρίζουν. Δίχως αμφιβολία το βραβείο καστ αυτής της τηλεοπτικής σεζόν. Πρόσθεσε και την αγωνία που ξεχειλίζει στην υποβλητική ατμόσφαιρα, και έχεις την πιο ελπιδοφόρα νέα σειρά.


Revenge

Πριν πω ο,τιδήποτε άλλο, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Revenge είναι η κορυφαία νέα σειρά του ABC. Τόσο απλά. Είναι φρέσκια, έχει γρήγορο ρυθμό και είναι η μοναδική που σε κάνει να αγωνιάς τόσο πολύ περιμένοντας το επόμενο επεισόδιο. Μια νεαρή κοπέλα επιστρέφει μετά από 15 χρόνια στον τόπο που μεγάλωσε για να πάρει εκδίκηση από τους υπαίτιους της σκευωρίας απέναντι στον αθώο πατέρα της. Η Emily VanCamp είναι καλύτερη πέρα από κάθε προσδοκία σε αυτόν το ρόλο, δείχνοντας ανεξάρτητη, αποφασισμένη και εκπέμποντας ένα δυναμισμό που δεν πίστευα ότι διέθετε. Αντίπαλο δέος η Madeleine Stowe, που αν και ομολογώ ότι ήθελε προσπάθεια για να με κάνει να αντιπαθήσω κάποιο ρόλο της, εδώ τα καταφέρνει περίφημα. Είναι πολυτέλεια για τη σειρά που τη διαθέτει. Όλο το υπόλοιπο καστ είναι στιβαρό, από το Max Martini μέχρι τον Connor Paolo του Gossip Girl, και τον Gabriel Mann στον πιο awkward συμπαθή ρόλο της σεζόν. Το τέχνασμα του να ξεκινάς από το τέλος και να δείχνεις πως φτάσαμε εκεί δε λειτουργεί πάντα, αλλά στο Revenge ταιριάζει γάντι. Δεν ξέρω αν το story μπορεί να τραβήξει για δεύτερο κύκλο, έχει όμως όλα τα φόντα για μια αλησμόνητη πρώτη season.

12 σχόλια:

  1. super ανάρτηση!! έχω γενικά χαθεί με τις σειρές τελευταία αλλα ευκαιρία να ξεκινήσω καμιά απο αυτες που ανέφερες...ειδικά του τύπου "20 λεπτά διάρκειας αρκετα να σε ψυχαγωγήσουν και να σε φτιάξουν την διάθεση" είναι οι αγαπημένες μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια στο τόσο λέω να γράφω και κάτι εξωμουσικό, έτσι για να σπαέι ο πάγος. :P
    Τα New Girl και Suburgatory είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να σκεφτώ για να σου φτιάξει τη διάθεση αυτό το φθινόπωρο. Έτσι είναι οι σωστές κωμωδίες. Υπάρχει βέβαια και η 3η season του Community, την οποία αποφάσισα να την αφήσω και να τη δω ολόκληρη μόλις τελειώσει.
    Βασικά η μόνη κωμωδία της νέας φουρνιάς που δε θα συνιστούσα σε κανέναν είναι το Whitney με τη Whitney Cummings. Απάλευτο μέχρι αηδίας. Ποτέ μην εμπιστεύεσαι σειρά ή εκπομπή που έχει ως τίτλο το όνομα του πρωταγωνιστή της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε φιλέ ειλικρινά...
    τόσο στις σειρές όσο και στα μουσικά γούστα διαφωνώ μαζί σου 100% ....αλλά λατρεύω την έκφραση και το δημοσιογραφικό-κριτικό Στυλάκι σου!!! Μην επιτρέψεις σε κανένα πούστη συντάκτη να σου ρουφήξει το ταλέντο και ειδικά δίχως αντίτιμο...αξίζεις! Με απέραντο σεβασμό στη δημοσιογραφική σου περσόνα> Παπαναστασίου Στέλιος ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχα "δημοσιογραφική περσόνα"? Μ'άρεσε αυτό... Ευχαριστώ ψηλέ! Το μυστικό βρίσκεται στο να πνίξεις το γραφιά που κρύβεις μέσα σου. Κάποιες φορές τον πνίγω, κάποιες με πνίγει αυτός. Ό,τι μπορούμε κάνουμε!
    Κατά τα άλλα, εντάξει, δε διαφωνούμε και 100%. Έχουμε κάποια κοινά σημεία αναφοράς. Πες 95% και είσαι μέσα. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνω απολυτα με τον παραπανω...γραφεις παρα πολυ καλα ( νομιζω στο χω ξαναπει - αν οχι λαθος μου σορρυ παντως ειχα σκοπο να στο πω :P ).

    Οχι μονο γραφεις καλα αλλα γραφεις κ πολυ ευχαριστα κ ειδικα στις κριτικες των albums δινεις μια παααααρα πολυ καλη εικονα για το τι προκειται να ακουσουμε.

    Ευχομαι κ γω να μην γινει καμια βλακεια κ πας καπου να γραψεις ( πχ κανα περιοδικο κτλ ) κ παιρνεις λιστα ετοιμη με album που θελουν διαφημιση κ εισαι "υποχρεωμενος" να γραψεις τα δικα τους...τα ξερω τα εχω ακουσε απο μερικα ατομα του χωρου...

    Τωρα για τις σειρες 1η φορα τις ακουω αλλα σε ψιλο-εμπιστευομαι ( δε μπορει ξερει απο μουσικη κατι θα ξερει κ απο σειρες :P ) οποτε θα προσπαθησω να δω καποια απο αυτες - αν κ ειμαι φανατικος με dexter, fringe κ californication ;)

    Οσο για την μουσικη ( δε μαρεσει σχεδον τπτ απο τα συγχρονα 2-3 γκρουπ το πολυ ) τουλαχιστον εδω βλεπω αυτα που πραγματικα εχουν *κατι* ακομα κ αν αρκετες φορες δεν ειναι του στυλ μου κ μαλιστα καποιες φορες ολο κ κατι βρισκω κ σημειωνω πχ dum dum girls προσφατα κ πιο πριν τους No Age.

    Τωρα παω να ακουσω τον Θεο Μark Astronaut και μετα eyeless in Gaza ή Cabarait Voltaire :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχα νομίζω ότι κάτι θυμάμαι να μου έχεις ξαναπεί... :P Θενξ! Αυτή η αμεσότητα είναι το ζητούμενο των όσων γράφω, και χαίρομαι όταν βγαίνει. Πάντως σχετικά με τη δουλειά, ας βρούμε πρώτα και όλα τα υπόλοιπα έρχονται. :P

    Τώρα, Dexter και Californication είναι και μέσα στις δικές μου αγαπημένες σειρές. Βέβαια το δεύτερο έχει κάνει μια μικρή κοιλιά τελευταία, αλλά περιμένουμε τον 5ο κύκλο. Για το Fringe έχω ακούσει το΄σα καλά λόγια από παντού που κάποια στιγμή θέλω να το ξεκινήσω. Από καινούριες σειρές καλύτερη με διαφορά είναι το Homeland. Αυτό θα σου πρότεινα χωρίς δεύτερη σκέψη.

    Eyeless in Gaza βλέπω... Cabaret Voltaire βλέπω... Ωραίος. Εγκρίνω με τα χίλια πειραματικές post punk καταστάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα για το "Suburgatory", η πιο φρέσκια νέα κωμική σειρά της χρονιάς, σε αντίθεση με το "Up All Night" που βάλτωσε κάποιος μετά τα πρώτα επεισόδια και το "New Girl" που μπορεί να είναι διασκεδαστικό αλλά καταντάει κάπως μονότονο (μα πραγματικά και τα 3 επεισόδια που προβλήθηκαν μέχρι στιγμής να τελειώνουν με το ίδιο ακριβώς μοτίβο;). Στο δράμα τώρα, το "Homeland" είναι πραγματικά ΠΟΛΥ καλή σειρά, άρτια και τα 3 επεισόδια που έχουν προβληθεί, τόσο γεμάτα με εξελίξεις, σασπένς και καλές ερμηνείες που δεν καταλαβαίνεις πως περνάει το 50λεπτό. Είδα και "American Horror Story" και ευτυχώς παρά τον τέρμα ποζέρικο πιλότο αρχίζει να στρώνει σιγά σιγά. Highlights η Jessica Lang και οι τίτλοι αρχής! Από την άλλη μην δεις ποτέ "Ringer". Σάπια χαζοαμερικανιά, κρίμα η Sarah Michelle Gellar στον πρωταγωνιστικό ρόλο!
    Αυτά από μένα και να δώσω και εγώ με τη σειρά μου συγχαρητήρια για ένα εξαιρετικό ποστ XD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Suburgatory είναι πραγματικά ό,τι πιο αστείο υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην τηλεόραση μετά το Community. Τόσο μα τόσο γέλιο κάθε φορά. Το New Girl από την άλλη, είναι ακριβώς αυτό που είπες: διασκεδαστικό. Σε καμιά περίπτωση δε θα ρίξεις το γέλιο της ζωής σου παρακολουθώντας το, έχει όμως το χαρισματικό παράγοντα Zooey Deschanel που σε κάνει να κολλήσεις. Έχει μια ποιότητα σε σχέση με τα Up All Night και 2 Broke Girls. Δηλαδή μετά από μια εβδομάδα απουσίας λόγω των playoffs του baseball μου λείπει ήδη. Θέλω να δω ο΄μως πως θα το πάει στη συνέχεια.
    Το Homeland μετά τα 3 πρώτα επεισόδια είναι εύκολα η καλύτερη νέα σειρά της σεζόν. Τρομερα καλογυρισμένο και καθηλωτικό. Ευχάριστη έκπληξη. Από το American Horror Story είδα μόνο τον πιλότο, απο τον οποίο μου άρεσαν μόνο οι τίτλοι αρχής... Περισσότερο τρόμαξα από το βλέμμα της Jessica Lang παρά από ο,τιδήποτε άλλο. Λέω όμως να το συνεχίσω γιατί με έψησες και επειδή έχω διαβάσει καλά λόγια. Το Ringer δε σκόπευα να το δω, και τώρα με αυτά που λες μάλλον δε θα το κάνω ποτέ. :P
    Στηρίζω και το Revenge, που δεν ξέρω αν μπορεί αν τραβήξει πάνω από έναν κύκλο, εξελίσσεται όμως πολύ ωραία , έχει δυνατό καστ και εξαιρετική πλοκή. Σιγά σιγά ξεκινούν και νέοι κύκλοι ήδη αγαπημένων σειρών, οπότε δε θα αβρεθούμε σίγουρα...
    Θενξ για τα καλά λόγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είδα το τρέιλερ του Revenge και παρότι οι One Republic στο μουσικό χαλί με τρομάζουν λίγο, λέω να του δώσω μια ευκαιρία! Ξεκίνησε και το Walking Dead με ένα breath-taking επεισόδιο! Η τηλεοπτική σεζόν θα είναι αρκετά γεμάτη απ' ότι φαίνεται, ειδικά από τη νέα χρονιά που θα έχουμε και την επιστροφή των Cougar Town, Game of Thrones, Mad Men και Skins!
    ps: Αυτά τα playoffs και οι αγώνες γενικά μου την έχουν δώσει στα νεύρα! Πόσο υπομονή μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος μέχρι το επόμενο επεισόδιο Community!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευτυχώς οι One Republic περιορίζονται στο τρέιλερ... Στη σειρά παίζουν Angus & Julia Stone, Sun Kil Moon, Beach Fossils και άλλα τέτοια ωραία. Και όπως είπα, ο τρόπος που χειρίζεται την πλοκή σε κάθε επεισόδιο είναι άψογος.
    Η πρεμιέρα του Walking Dead δεν άρεσε σε πολλούς, αλλά εγώ δεν κατάλαβα πότε πέρασε η 1 ώρα και ήθελα κι άλλο. Μπορεί να μη συμβαίνουν πολλά, αλλά η αγωνία για επιβίωση που μεταφέρει μου φτάνει και μου περισσεύει για να ανυπομονώ για το επόμενο επεισόδιο. Η σκηνή στον αυτοκινητόδρομο για παράδειγμα σου κόβει την ανάσα. Η σειρά βέβαια για την οποία μετράω μέρες να ξεκινήσει είναι το Mad Men.

    Ps. Γι' αυτό κι εγώ αποφάσισα να αφήσω το Community και να δω μαζεμένο τον κύκλο όταν τελειώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου περί Walking Dead και ειδικά για τη σκηνή στον αυτοκινητόδρομο, η καρδιά μου έπαιζε ταμπούρλο!
    Mad Men δυστυχώς είμαι πίσω ακόμα αλλά πλέον τα καταβροχθίζω τα επεισόδια οπότε ευελπιστώ ότι μέχρι να ξεκινήσει η 5η σεζόν θα έχω προλάβει να ολοκληρώσω την 4η!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η 4η σεζόν του Mad Men είναι από τα καλύτερα πράγματα που έχει βγάλει η τηλεόραση. Την είδα μέσα σε 2 μέρες αναβάλοντας κάθε άλλη δραστηριότητα. Από τις σειρές που βελτιώνονται τρομακτικά κύκλο με τον κύκλο. Οι μέρες μέχρι το Μάρτιο του 2012 περνούν βασανιστικά αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή