Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

11. The Besnard Lakes - The Besnard Lakes Are The Roaring Night

Κάτι περίεργο γίνεται με αυτούς τους Καναδούς. Από τον Neil Young και τους Rush, μέχρι τους Godspeed You! Black Emperor και τους Arcade Fire, πάντα είχαν τον τρόπο τους να πρωτοπορούν και να σε αναγκάζουν να ασχοληθείς μαζί τους. Οι Besnard Lakes από το Montreal του Quebec δείχνουν να συνεχίζουν αυτήν τη μουσική παράδοση. Φτάνοντας στον τρίτο δίσκο τους, παίρνουν τα καλά του post rock του σήμερα και τα αναμειγνύουν με μια shoegaze-ίζουσα ψυχεδέλεια, καταθέτοντας τη δική τους άποψη για το indie rock του σήμερα. Το αριστοτεχνικό εξώφυλλο δύναται να ιδωθεί και αλληγορικά. Η μουσική του δίσκου θα μπορούσε να περιγραφεί ως το κατάλληλο soundtrack για μια νύχτα κατά την οποία βαδίζεις προς το άγνωστο αλλά γεμάτο όνειρα μέλλον, παρακολουθώντας για μια τελευταία φορά το κατεστραμμένο παρόν, που όσο και αν σου θυμίζει όμορφες στιγμές του παρελθόντος, ξέρεις πως δε γίνεται να αλλάξει. Οι Besnard Lakes στον τρίτο δίσκο τους βρυχώνται. Ακούγωντας κομμάτια όπως το 'Light Up In The Night', αισθάνεσαι να επιπλέεις στο διάστημα. Η χρήση ποικίλλων μουσικών οργάνων (μέχρι και mellotron), δείχνει ότι οι Besnard Lakes έχουν ένα όραμα στη μουσική. Την αντιμετωπίζουν πάνω απ'όλα ως τέχνη. Το 'Albatross' είναι γεμάτο νοσταλγία, και το videoclip του αντικατοπτρίζει πλήρως τις εικόνες που σου δημιουργεί ο δίσκος.

2 σχόλια:

  1. δεν φαντάζεσαι πόσο στεναχωρήθηκα που δεν τους χώρεσα στην εικοσάδα.μεγάλη μπάντα και υποτιμημένη.αυτό το like the ocean είναι τόσο μεγάλο κομμάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά το 'like the ocean' είναι η καλύτερη στιγμή του δίσκου.Ειδικά προς στο τρίτο λεπτό που ο ρυθμός του κομματιού εντείνεται είναι επικό. Πάντως όντως υποτιμημένη μπάντα. Δεν έχω δει κανέναν άλλο να τη βάζει στη λίστα του. Ελπίζω κάποιοι να το κρατάνε για πιο ψηλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή