Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Santablogoscars

Ένα βράδυ σαν όλα τα άλλα στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα, ο @ZlatkoGR πέταξε την ιδέα. Να ψηφίσουμε τις 10 αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ταινίες. Και εγένετω #santablogoscars. Η αλήθεια είναι ότι αν και αγαπώ τόσο τα Χριστούγεννα ώστε όλη τη χρονιά περιμένω να έρθει ο Δεκέμβρης, δεν έχω πολλές αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες. Παρόλα αυτά η δεκάδα βγήκε σχετικά εύκολα και αβίαστα, συνδυάζοντας το τωρινό μου γούστο στις ταινίες με διάφορες αναμνήσεις περασμένων Χριστουγέννων. Φοράω το σμόκιν μου, τον αγιοβασιλιάτικο σκούφο μου, ανάβω το τζάκι, κάθομαι δίπλα από το δέντρο και πατάω "δημοσίευση ανάρτησης".


Η μασκότ των santablogoscars



10. It's A Wonderful Life (1946)

Γιατί τα Χριστούγεννα ξεκίνησαν να γιορτάζονται το 1946.

9. Tokyo Godfathers (2003)

Γιατί στην Ιαπωνία βιώνουν τα πάντα λίγο πιο έντονα.

8. National Lampoo's Christmas Vacation (1989)

Γιατί είναι η πιο αστεία ταινία της σειράς. Και γιατί Chevy Chase. Και γιατί Community.

7. Rare Exports: A Christmas Tale (2010)

Γιατί αν υπάρχει μια χώρα που μπορεί να πειραματιστεί με το σύμβολο του Αϊ Βασίλη, αυτή είναι η Φινλανδία. Η πιο αυθεντικά καλτ χριστουγεννιάτικη τσινία.

6. The Holiday (2006)

Γιατί πάντα τα Χριστούγεννα θέλουμε να ερωτευτούμε.

5. Love Actually (2003)

Γιατί πάντα τα Χριστούγεννα θέλουμε να ερωτευτούμε λίγο περισσότερο.

4. Scrooged (1988)

Γιατί όταν ήμουν μικρός έβρισκα λίγο τρομακτικό το παραμύθι του Εμπενίζερ Σκρούτζ. Και τι καλύτερος τρόπος για να ξορκίσεις το φόβο σου από μια πανέξυπνη διακωμώδησή του με το Bill Murray;

3. Gremlins (1984)

Γιατί οι καλικάντζαροι είναι τα πιο περιθωριοποιημένα πλάσματα των Χριστουγέννων και με το Gremlins απέκτησαν την ταινία που τους άρμοζε.

2. Die Hard (1988)

Γιατί είναι μια χριστουγεννιάτικη ταινία που φτύνει κατάμουτρα την έννοια της χριστουγεννιάτικης ταινίας. John McClane is coming to town.

1. Home Alone (1990)

Γιατί είναι όλες οι αναμνήσεις των Χριστουγέννων μου ως παιδί. Και αυτό είναι κάτι το ανεκτίμητο που ξεπερνά τους όρους "καλύτερη" και "χειρότερη" ταινία. Keep the change, you filthy animal!

4 σχόλια:

  1. Απλά kudos για το Kiss Kiss Bang Bang εκεί ψηλά στην κορυφή του post. Ταινιάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το θεώρησα τόσο χριστουγεννιάτικο για να το βάλω στη λίστα, αλλά είναι ο ορισμός της απολαυστικής κωμικής περιπέτειας.
    Βέβαια, τώρα που το ξανασκέφτομαι μόνο και μόνο λόγω της Michelle θα μπορούσα και να το χωρέσω. Κάπως έτσι φαντάζομαι το πνεύμα των Χριστουγέννων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σε αγαπάω...για το 4,5,8 και το tokyo godfathers που ακόμη δεν το έχω δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι σίγουρος πως όταν δεις το Tokyo Godfathers θα γίνει αυτόματα το αγαπημένο σου από τη λίστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή