Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Blogovision 2011: songs edition #40-31

Δεύτερη μέρα της λίστας των αγαπημένων μου τραγουδιών για το 2011, σήμερα οι θέσεις 40-31. Υπενθυμίζω ότι πατώντας στον τίτλο του κάθε κομματιού βγαίνεις στο βίντεο στο YouTube. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι λοιπόν.



Οι λούπες του Field είναι φτιαγμένες από τα πιο σύγχρονα υλικά της ηλεκτρονικής μουσικής, αυτής που ακούγεται δυνατά μέσα στην πόλη. Looping is the new black.








Δε θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που πέρασα Χριστούγεννα με χιόνι. Ακούγοντας όμως το 'Lake Tahoe', για 11 λεπτά είναι Χριστούγεννα και όλα είναι στα λευκά. Ένα παγωμένο αριστούργημα.








Αν έπρεπε να επιλέξω ένα κομμάτι από το "Parallax" για να δείξω σε κάποιον το μεγαλείο του Bradford Cox, τότε χωρίς δεύτερη σκέψη αυτό θα ήταν το 'Lightworks'. Γιατί όταν το συναίσθημα συνδυάζεται με το ταλέντο, είναι αδύνατο να μη μεγαλουργήσεις.







Γιατί κάποιες φορές αυτό που κάνει τη διαφορά στη μουσική είναι οι παύσεις.










Το 'Plaything' συμπυκνώνει ολόκληρη την περιπέτεια και την παθολογία του έρωτα και σε αφορά περισσότερο απ' ό,τι νομίζεις.









Ο παράδεισος αποτελείται από όμορφα indie κορίτσια που πιάνουν τις κιθάρες και πειραματίζονται με garage μελωδίες. Οι Dum Dum Girls σου δίνουν μια γεύση του.








Το ολοκαύτωμα του 'Rubber' είναι η πεμπτουσίωση του shoegaze. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα είναι










Το 'Goodbye Bread' είναι ο λόγος που εκτίμησα τόσο τη lo-fi στροφή του Ty Segall. Ένα κομμάτι τόσο ενθουσιώδες, αλλά που ταυτόχρονα βγάζει μια όμορφη νοσταλγία. Σαν το επόμενο πρωί ενός τέλειου πάρτυ.







Άκουσέ το ένα μουντό πρωινό στη δουλειά και όλο το καλοκαίρι θα απλωθεί μπροστά σου. Εθιστικό μέχρι αηδίας.









Οι Twerps αναπαραστούν τόσο εξαιρετικά το κλίμα των 90's, που θαρρείς ότι στην Αυστραλία έχουν ανακαλύψει τη χρονομηχανή. Αν το 'Coast to Coast' είχε βγει 20 χρόνια πριν, σήμερα θα ήταν κλασικό.







Previously on blogovision - songs edition:

41. The Kills - Pots and Pans
42. The Black Keys - Little Black Submarines
43. Shabazz Palaces - Youlogy
44. Baby Guru - Secondary Angles and Shades of Infinity
45. PJ Harvey - The Words That Maketh Murder
46. Panda bear - Afterburner
47. Black Lips - Noc-a-Homa
48. Jay-Z/Kanye West - Why I Love You
49. Fleet Foxes - The Shrine/An Argument
50. Thom Yorke/Burial/Four Tet - Ego

2 σχόλια: