Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Blogoscars - Ταινία: Θέσεις 20-11


20. Attenberg

Γιατί ο ελληνικός κινηματογράφος είναι σε τέτοια υπερδιέγερση, που μια τόσο καλή ταινία όπως το Attenberg είναι μια από τις μέτριες ταινίες αυτού του κύματος.

19. The Fighter

Γιατί καταφέρνει αν μην είναι μία ακόμη ταινία βασισμένη στην αληθινή ιστορία κάποιου πυγμάχου, αλλά αναπαριστά και αναλύει καταπληκτικά τα early 90's. Η ερμηνεία του Bale είναι ο κύριος παράγοντας στο να ξεχωρίσει το Fighter από τις τυπικές ταινίες πυγμαχίας.

18. Enter The Void

Γιατί μπορεί να είναι μία ταινία με ελλιπέστατο σενάριο και με μετριότατες ερμηνείες, αλλά μόνο και μόνο για τη σκηνοθεσία του Gaspar Noe αξίζει μια θέση στην 20άδα. Εμπειρία.

17. The King's Speech

Γιατί μπορεί να είναι μία ταινία που από όπου και αν την εξετάσεις να είναι αψεγάδιαστη, δεν έχει όμως μεγάλη ψυχαγωγική αξία. Σαφώς και μπαίνει στην 20άδα, δε μπορώ όμως να τη βάλω πιο ψηλά. Κριτικός δεν είμαι...

16. The Ghost Writer

Γιατί είναι ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ παλιάς κοπής. Όπως μόνο ο Polanski ξέρει να σκηνοθετεί.

15. Rabbit Hole

Γιατί δεν πλατιάζει, δεν υπερβάλλει και δεν προσπαθεί να εκμαιεύσει συγκινήσεις. Kidman και Eckhart πραγματοποιούν ερμηνείες ζωής.

14. Shutter Island

Γιατί το μυστήριο απλώνεται μαεστρικά από τον Scorsese. Όλα μοιάζουν απειλητικά και επικίνδυνα. Εξαιρετικός ο DiCaprio στο ρόλο του. Άν έπρεπε να βρω μία μόνο εικόνα που να χαρακτηρίζει την ταινία, τότε θα ήταν η ακριβώς από πάνω...

13. The Town

Γιατί δεν υπήρχε ούτε μία σκηνή στην ταινία που να φρέναρε η δράση. Πόσα χρόνια είχαμε να δούμε ένα τόσο καλό γκανγκστερικό φιλμ; Ούτε που θυμάμαι...

12. 127 Hours

Γιατί δεν ηθικολογεί, ενώ θα μπορούσε άνετα να το πράξει. Και γιατί παρά το θεωρητικά βαρύ και δύκολο κινηματογραφικά περιεχόμενο δεν κουράζει ούτε λεπτό, και βγαίνοντας από την αίθουσα ένιωθες γεμάτος θετική ενέργεια. Κέρδισε το Buried κατά κράτος.

11. Black Swan

Γιατί ίσως να μην είναι το magnum opus του Aronovsky, έχει όμως το στίγμα ενός μεγάλου σκηνοθέτη. Πέραν από τις στενές επαφές της Portman με την Kunis, το τελευταίο μισάωρο είναι καθηλωτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου