Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Blogoscars 2012 - Α' Αντρικός Ρόλος by @chrissapap


Αρνήθηκα πεισματικά να βάλω υποψήφιους τους Brad Pitt, George Clooney, καθώς έχουν παίξει και πολύ καλύτερους ρόλους. Από την άλλη για μένα αυτή η χρονιά σημαδεύτηκε από τον Ryan Gosling, με δυο εξαιρετικές ερμηνείες. Αναδείκνύεται φέτος μια νέα γενιά ηθοποιών με Gosling, το Hardy, το Fassbender, η οποία δείχνει ότι έχει τις ικανότητες, το ταλέντο και το τσαγανό να προσφέρει πολλά. Από τους παλαιότερους κράτησα φέτος διαχρονικές αξίες, όπως ο Gary Oldman και ο Johnny Depp. Λυπάμαι αλλά ο Pitt και ο Clooney πρέπει να αλλάξουν μανιέρα για να με πείσουν πλέον...


10. Jean Dujardin (The Artist)

Tον έβαλα επειδή μου θύμισε τον Τσάπλιν. Αυτό.


9.Asa Butterfield (Hugo)

Μου θύμισε τον Όλιβερ Τουίστ, το Χάρι Πότερ ( την 1η ταινία), το Φρόντο και ταινίες που έβλεπα μικρή. Για αυτό και μόνο το ταξίδι αξίζει την υποψηφιότητα.

8.Tom Hardy (Warrior)

H σύκρουση δυο αδελφών και η διάλυση μιας οικογένειας.


7. Ryan Gosling (The Ides of March)

Ένας ρομαντικός, φιλόδοξος campaign manager βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκοτεινή πλευρά της πολιτικής και ωριμάζει απότομα. Και ναι είναι εξαιρετικός ο Ryan.


6.Joseph Gordon-Levitt (50/50)

Ένας νέος άνδρας που πάσχει από καρκίνο και βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο. Η πιο συγκινητική μάχη για τη ζωή, γεμάτη αξιοπρέπεια.

5.Johnny Depp (Rango)

Το λάτρεψα, Από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχω δει ποτέ.


4.Μichel Shannon (Take Shelter)

Ο εξαιρετικός αυτός ηθοποιός μπήκε στο ραντάρ μου πολύ πρόσφατα με την ερμηνεία του στο Revolutionary Road. Στο Take Shelter παίρνει την ταινία σχεδόν πάνω του, στο ρόλο ενός πατέρα και συζύγου που θεωρεί τον εαυτό του πιο επικίνδυνο από ένα τυφώνα!

3.Michael Fassbender (Shame)

Γιατί δεν ντρέπεται αυτός.....και είναι εξαίσιος στο ρόλο του κόντρα σε όλους και σε όλα την κοινωνία, την αδερφή του...

2. Gary Oldman (Tinker Tailor Soldier Spy)

O Gary Oldman έχει μια πορεία γεμάτη από ρόλους που ακόμα και αν δεν σου αρέσουν, σου τραβάνε το ενδιαφέρον. Από το Δράκουλα μέχρι το Μπάτμαν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κανένας ρόλος δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο. Σύμφωνα με τον ίδιο σχετικά με το γιατί δεν έχει τιμηθεί με Όσκαρ, είπε " Η Ακαδημία δεν ξέρει τι να κάνει μαζί μου". Φέτος παίζει τον πιο μεστό ρόλο του και διεκδικεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το χρυσό αγαλματίδιο. Εγώ του το δίνω από εδώ.


1.Ryan Gosling (Drive)

Γιατί με ελάχιστες κουβέντες σκιαγράφησε τον πιο αμφιλεγόμενο, σκοτεινό ήρωα των τελευταίων ετών, που δε διστάζει να σκοτώσει αλλά και να ερωτευθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου